Следвайте Гласове в ТелеграмБлизките на убити при катастрофи деца и младежи

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБлизките на убити при катастрофи деца и младежи
Коментари Харесай

Близки на жертви на катастрофи: Какви са тези български закони, които пускат на свобода убийците на пътя?

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Близките на убити при произшествия деца и младежи изпратиха отворено писмо до българските национални медии. Възмущението им е адресирано до Българска национална телевизия, Нова телевизия и Би Ти Ви поради, съгласно тях, несправедливия метод на отразяване на съдбовните случаи по пътищата на страната. 

Писмото беше получено на публицистичната поща на " Гласове ".

" Ние сме група близки на убити деца и младежи при произшествия в България. Родители, баби и дядовци, братя и сестри, братовчеди. Но най-вече майки.

С това отворено писмо желаеме да изразим обществено нашето отвращение и неразбиране от дългогодишното неглижиране на казуса с безнаказаността на пътните убийци от страна на българските националните медии! Вместо да извършват контролната функционалност, присъща на четвъртата власт, както метафорично се назовават, българските национални медии са единствено една комфортна конзола на корумпираните и неработещи законодателни, изпълнителни и правосъдни управляващи. Неработещи за жертвите и фамилиите им. Но работещи в интерес на пътните убийци!

В писмото близките на заганили при произшествия упорстват и за увеличение на наказванията за причиняване на гибел на пътя: 

" Най-големият парадокс, който се повтаря от години на вашите екрани е, че размерът на наказванията нямал значение! При състояние, че тъкмо това има най-голямо значение!

Имало значение неизбежността на наказването! Неизбежността би трябвало да е реалност по дифолт и въобще да не бъде дискутирана, а не да бъде опция на продължителността!

Ако това е по този начин, за какво тогава през 2019 година Германия трансформира законите си и вкарва доживотни присъди за тези нарушители на пътя, които убиват с висока скорост? Дори и без да са под въздействието на алкохол и опиати! "

По данни на Министерство на вътрешните работи до края на октомври тази година у нас при произшествия са загинали 425 индивида, а потърпевшите са над 7000. За предходната 2022 година България и Руминия са на чело на класацията за най-високо ниво на смъртност на пътя.

Публикуваме цялостния текст на писмото на околните на починали при произшествия: 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР